Mental Güç



Merhaba.

 Sahip olduğunuz gücü başkalarına verirsiniz ve bu gücü verdiğiniz kişiler, üzerinizde büyük etkilere sahip olur. Gücünüzü verdiğiniz şeyler, sizin üzerinizde otorite sahibi olacaktır.  Karşılaştığınız olumsuz bir olay veya duygu karşısında sizi daha da güçsüz kılacak davranışlar sarf edersiniz. İnsanların sizi çok kolay şekilde rahatsız etmelerine ve enerjinizi çalmalarına izin verirsiniz. Bu şekilde sizi incitecek,kıracak v.b gibi bir sürü şey sayabilirim. Bunların sizi incitmesi ve kırması, bu duygulara ihtiyacınız olmadığı manasına gelmez. Bizler ancak yaşayarak ve bunun sonucunda öğrendiklerimizle nefes almaya devam ederiz ve bu öğrendikleriniz, öğrenmek için bedelini acı,gözyaşı,v.b ile ödediğiniz şeylerdir. Bu ödeme şekliniz oldukça değerlidir, çünkü ödemenin sonucunda alacağınız şey siz ölünceye dek sizinle yaşayacak, ilerlemenizi sağlayacak şey, mental güçtür. Ne kadar çok bedel ödersen, ona o kadar sahip olursun. Mental güç bir insan değildir, bir insana bazen zahmetsizce sahip olabilirsin fakat mental güç... Uğruna çok savaş verilmesi gereken bir şeydir.


Mental Güç ? Özellikle her şeyi sıfırdan yapmaya çalışan insanlar için gereklidir. Ailen veya başkası sana hiçbir şey veremez. Üstelik kendi içinde savaşını vermen gerekecek birçok şey olacaktır. Çıkmak için basamak olmadığında, o basamakları inşa edersin. O basamakları çıkarken birçok kez yere serileceksin ve vardığın noktadan başladığın noktaya geri döneceksin. İşte mental güç bu evrede devreye girer. Yerden kalkıp o basamakları tekrar çıkmak için gerekli heves ve gücü verecek olan şeydir.


Mental gücü inşa etmek, kendiniz dışında diğer uyaranları görmezden gelmenizle başlayacaktır. Bunun cevabını ise kendinize "zamanımın ne kadarı benim ?" sorusunu sormakla bulacaksınız. Elbette zamanınızı sevdiklerinizle geçirmek bir problem değildir, sadece onlarla "çok fazla zaman" geçirmek problemdir. İnsanların son zamanlarda zihinsel olarak neden bu kadar dayanıksız olduklarını düşündünüz mü hiç ? Uyaranları çok fazla. Sosyal medya, gündem, eğilimler (trendler) ve bir çok şey daha. Yani bu maddeler içinde kaybolmaktansa, hiçbir şey yapmadan sessiz bir yerde oturmanız, sizin için çok daha sağlıklı ve faydalı olacaktır. Sonuçta insan kendisiyle ne kadar yalnız kalırsa, kendi gücünün o kadar farkında olacaktır. Benim, insanın kendisine odaklı olması noktasındaki takıntım buradan geliyor. Eğer kendinizin hangi noktada olduğunu bilmiyorsanız, şu örnekleri vereyim: Gereksiz tartışmalara girmek, ayrılığı kabullenememek, bir insanın sizi kolayca incitmesine-saygısızlık yapmasına izin vermek, duygular üzerinde kontrol sahibi olamamak en önemlisi de disiplin sahibi olamamak. Bunun gibi birçok neden olsa da aklıma gelen bunlar. Bu saydığım maddelerden birkaç tanesine sahipseniz, sizin kendinize daha çok odaklanmanız ve bunun sonucunda mental gücünüzü geliştirmeniz gerekiyor. Bir durum seni incitiyor olabilir, sinirlendiriyor olabilir, kontrolü kaybetmene sebep olabiliyor olabilir, bu sorun değil çünkü bunlar bizi insan yapan şeylerdir. Önemli olan bu olumsuz durumlar içerisinde ne derece kontrol sahibi olduğundur. 


Olumsuz durumlar karşısında, kendiniz için bir savaşta olduğunuzu düşüneceksiniz. Daha çok ezip geçmeniz gereken bir engel gibi. İçinde bulunduğunuz durumun üzerinizde yaratmış olduğu duyguların geçip gideceğini bileceksiniz. Duyguları hissetmek sorun değil,  onları kontrol edememek, görmezden gelememek sorun. 


"Kendimize zaman ayırmamızın büyüsü nedir peki ?" İnsan, kendisiyle zaman geçirdikçe, var olmak için, bir şeylere sahip olabilmek için , olumsuz durumları aşabilmek adına sadece kendisinin olmasının yeterli olduğunu anlar. Bu durumda, kişinin  elindeki gücü başkalarına vermesini engelleyebilir. Elbette başkalarına ihtiyacımız var, hem de düşündüğümüzden daha fazla. Sadece kendinizi bir başkasına adamayın eğer adarsınız, onun üzerinde gücünüz olmaz.  Bu sadece bir insan değil, bir eşya, bir iş veya başka bir şey. Sonuçta hayatta kesinlik yok ve günün birinde herkes gidebilir, anlam yüklediğiniz her şey yok olabilir. 


Mental güce sahip olmanız, onu geliştirmeniz, acı çekmeyeceğiniz manasına gelmez. Sadece var olan olumsuz bir durumun üzerinizde ki etkisini yarıya indireceksiniz. Böylece kalkıp o basamakları tekrar çıkabilesiniz. Şunu söyleyebilirim ki , duygusuz olarak adlandırılan insanlar, derinlerde çok daha acı çekiyor, normal yaşantısına devam ederken zihninde verdiği savaşlar oldukça gürültülü. O sadece duyguları üzerinde kontrol sahibi veya kontrol sahibi olmayı deniyor. Geceleri, kimsenin kendisini göremeyip, duyamacağından emin olduğunda gözyaşları döker v.b ama sabah uyandığında hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam edecek gücü vardır çünkü mental güce sahiptir. Çünkü kendisiyle daha fazla zaman geçirdi, kendisine rahatsızlık verecek tüm uyaranları görmezden geldi..

Buenas Noches.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Aynaya baktığında ne görüyorsun ?

Kaderin yeni oyunları olacaktır